Een outplacement traject? 

  • Een reorganisatie
  • disfunctioneren
  •  een conflict

Allemaal redenen waarom een medewerker soms niet kan terugkeren naar of blijven in zijn huidige functie. De aanleiding voor een outplacementtraject verschilt dus van een tweede spoortraject maar inhoudelijk worden dezelfde stappen doorlopen.

Denkt u als werkgever ook eens aan Outplacement nieuwe stijl

Als werkgever wilt u het beste voor uw werknemer en voor uzelf, toch?

Geef uw werknemer de kans een aantal maanden, met behoud van salaris, bij een andere werkgever een nieuwe start te maken; beter kan een traject van werk naar werk niet verlopen.

Door WerkEssentie in te zetten voor een outplacementtraject zou weleens veel tijd gewonnen kunnen worden. De werknemer gaat uit van eigen kracht, en bedenkt waar hij het best tot zijn recht kan komen. Als hij is vrijgesteld van werk, kan hij zijn diensten aanbieden bij een nieuwe werkgever, waar hij een waardevolle bijdrage kan leveren. Met behoud van salaris voor een vooraf afgesproken aantal maanden.

De werknemer kan bij een ander aantonen wat hij waard is, en zijn eigen baan creëren met de kennis en ideeën die hij inbrengt. Een positievere manier om uit te stromen bij een “gedwongen” vertrek, is er niet zou ik zeggen.

“Het zal u verbazen maar als mensen terugkijken, zien ze een outplacement traject als een cadeautje.”

Ik wil graag contact

1 + 0 = ?